Munkatársak

Máthé Ágnes Klára
(ESC önkéntes 2019-2020)

Ágnes 2020 áprilisától szeptemberig volt a Portrétár ESC projektjének önkéntese. Így lett a Barabás projekt munkatársa is.

Ágnest a képzőművészet és a történelem iránti érdeklődése motiválta arra, hogy csatlakozzon a Portétár csapatához. Ez irányú érdeklődése segítette abban is, hogy elmerüljön a Barabás képek felkutatásában és gyűjtésében. 

Szabó Rita

 (ESC önkéntes 2019-2020)

Rita az Európai Unió ESC önkéntes lehetőségének köszönhetően 2019 szeptemberétől egy évet volt a Portétár önkénteseként a Barabás projekt munkatársa. Rita három szóval jellemezné magát: kíváncsi, kreatív, tanulékony, ezen tulajdonságai pedig a Barabás projekt munkálatai során is megnyilvánultak.


Schneider Árpád 

2015-ben végzet becsüsként a BÁV Akadémián, azóta a BÁV Zrt aukciósházának munkatársaként foglalkozik műtárgyak, bútorok és festmények vizsgálatával és kereskedelmével. Ez a szakma örökös tanulást jelent számára, mivel mindig valami újat ismer meg, amely elősegíti a szakmai fejlődését. Pár évig saját galériáját vezette Pesthidegkúton. Kedvenc művészeti korszaka az art deco, szakterülete a magyar kerámia. 

Görbe Márk

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végzet 2013-ban művészettörténészként legújabb kor, muzeológia és műemlékvédelem szakirányokon. Bútor-, ékszer-, festmény-, műtárgy- és szőnyegbecsüsi képesítéssel is rendelkezik. Főbb érdeklődési területe a XIX. század és XX. század elejének magyar képző- és iparművészete. Családtörténeti és várostörténeti kutatásokat is folytat.

Gergely Bea

(ESC önkéntes 2020-2021)

"Hihetetlen, hogy részt vehetek egy olyan projektben, ami ötvözi a művészetet és a történelmet." Bea számára olyan lehetőség nyílik meg amelyben felhasználhatja eddigi tudásait és újakra is szert tehet. Számára ez egy jó lehetőség a kapcsolat építésére, hiszen rengetek festmény veszett homályba, amit segíthet felkutatni, és így hasznos önkéntesnek érzi magát. Emellett pedig egy jó célt szolgál azzal, hogy ezt mindenki számára elérhetővé teszi, mint például a betléri huszárezred portréinak és történetének publikálása.

Pénzes Krisztina
(ESC önkéntes 2020-2021)

2020-ban végzett Kárpátalján az Ungvári Nemzeti Egyetemen történelem szakirányon. Mindig is érdekelte a művészet, a portrékutatás, hogy ki-kicsoda, kinek ki volt a felmenője. A múlt kutatása. Ukrán tudásának segítségével sikerült felvenni a kapcsolatot az ukrán illetve orosz múzeumokkal, ahol az ott fellelhető, magyar vonatkozású portrékat kell megtalálni.